zaterdag 10 december 2016

PVV eindelijk in gemeenteraden...

Onlangs werd het nieuws bekend dat de PVV in meer gemeenteraden mee wil doen met de verkiezingen in maart 2018. De lokale krant vroeg mij om een reactie, die ik hieronder integraal weergeef.
In het verleden heb ik vele malen gepleit dat de PVV veel meer in de gemeenteraden moet gaan zitten. De laatste keer dat ik een positief kritisch geluid richting de PVV liet horen was mijn beschouwing van 26 maart 2015. Deze is nog steeds op mijn weblog te lezen. Overigens is mij dit schrijven destijds niet helemaal in dank afgenomen. Maar goed ik ben een groot voorstander van het vrije woord en openbare polemiek. Nu het nieuws bekend is geworden dat de PVV in zoveel mogelijk gemeenten mee wil doen betekent dit een goede ontwikkeling binnen de PVV zelf. Overigens werd ik niet bevangen door gevoelens van vreugde. Ik ben nuchter genoeg en moet eerst nog zien of het allemaal wel gaat lukken. Voor mij zelf zou het kunnen betekenen dat ik actief zou kunnen worden in een PVV afdeling. Het ligt dan voor de hand dat de vraag moet worden gesteld hoe een en ander georganiseerd gaat worden. Ik hoop en ga er van uit dat de coördinaties vanuit de PVV Utrecht geregeld gaan worden. Er zijn goede contacten tussen de Spakenburgse Vrijheidspartij en de PVV Utrecht. Zelf heb ik op de kieslijst van de provinciale Staten gestaan en heb een goed gevoel over de toekomst. Er kan iets moois ontstaan als het gedachtegoed in het middelpunt blijft staan. Ook zal er moeten worden gewaakt dat er zich gelukszoekers richting de gemeenteraden gaan bewegen. Als er echt een PVV in Bunschoten zal gaan bestaan dan zal de politieke tak van de door mij opgerichte SVP hoogstwaarschijnlijk van minder belang gaan worden voor Bunschoten. Het komt dan aan op de krachten bundelen en uitbreiding van deskundige lieden die politiek actief willen worden en hun hoofd willen uitsteken. Al met al een rustige realistische reactie mijnerzijds. De tijd zal het leren hoe een en ander in Bunschoten georganiseerd gaat worden...

1 opmerking:

  1. Beste Peter als je mij wil beledigen doe je het NIET juist; lees eerst mijn brieven en die zijn naar WAARHEID en niets anders dan WAAR en dan kom je tot een andere mening; ik WENS geen 450 % meer te gaan betalen en het AFVAL BELEID in Bunschoten is nog altijd een WANBELEID en de S.V.P. doet er ook geen BAL aan.

    BeantwoordenVerwijderen